- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Charleston: Din 8 iunie în cinematografe
Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu va fi proiectat, în perioada martie-aprilie, în festivaluri de la Vilnius, Viena, Istanbul şi Londra.
În aprilie, el va fi prezentat în competiţia destinată filmelor de debut a Festivalului Let’s CEE Viena şi în secţiunea Young Masters a celei de-a 37-a ediţii a Festivalului Internațional de la Istanbul. Pe 22 aprilie, Charleston va fi proiectat în încheierea celei de-a 14-a ediţii a Festivalului de Film Românesc de la Londra, eveniment organizat de Profusion International, Curzon Cinemas şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
După câteva săptămâni de la moartea soţiei sale, Ioana, şi în seara în care împlineşte 42 de ani, Alexandru are parte de un cadou cel puţin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni. Charlestone e o poveste dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, format din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvenţional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoţie şi cu o coloană sonoră eclectică.
Filmul este distribuit în România şi Republica Moldova de Kinosseur şi va fi lansat în cinematografe pe 8 iunie 2018. Din distribuţie fac parte Şerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiţia Vlădescu, Vlad Galer şi Alina Berzunţeanu.
Pelicula Charleston a avut premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno, în august 2017. Ulterior, filmul a fost proiectat în cadrul festivalurilor de film de la Chicago, Varşovia, Braunschweig, Zagreb, Salonic, Cairo, Bilbao şi Minsk, unde a şi câştigat un premiu special din partea juriului pentru că „aduce o gură de aer proaspăt în cinematografia românească”. Cele mai multe dintre aceste proiecţii au fost sold out, iar în urma reacţiei entuziaste a publicului, festivalul de la Locarno a organizat o proiecţie suplimentară.